körkortsintyg.se

 

KÖRKORTSMOTTAGNING I UPPSALA MED ANVISNINGSLÄKARE FÖR ALKOLÅS

Granebergskliniken

 

Alkolås

Den som misstänks för rattfylleri eller grovt rattfylleri har möjlighet att hos Transportstyrelsen ansöka om att få delta i ett alkolåsprogram under två år, i stället för att få körkortet indraget. Alkolåset kopplas till bilens tändningssystem. För att kunna starta bilen måste föraren blåsa i ett munstycke där utandningsluften kontrolleras. Om den innehåller alkohol motsvarande 0,2 promille eller mer går motorn inte att starta. Dessutom måste föraren blåsa vid slumpmässiga tillfällen under färden. Varje blåsning registreras i alkolåsets minnesfunktion.

Personer som använder beroendeframkallande droger eller läkemedel får inte delta i alkolåsprogrammet. Man får inte använda beroendeframkallande lugnande och smärtstillande läkemedel när man deltar i ett alkolåsprogram annat än tillfälligt, och då endast efter läkares ordination.

 
Den som deltar i alkolåsprogrammet måste regelbundet styrka att han eller hon inte dricker alkohol genom läkarintyg och blodprover. Totalt handlar det om nio läkarintyg under den tvååriga villkorstiden. Den som inte klarar villkoren får inte längre delta i alkolåsprogrammet och körkortet återkallas då.
 
Läkarintygen skall vara utfärdade av en av Tranportstyrelsen anvisad läkare.
 

 

Tills vidare kan vi tyvärr inte ta emot nya patienter på läkarmottagningen.
Körkortsintyg
Utredning
Alkolås
Avgifter
Frågor och svar
Vägbeskrivning
Kontakta oss
Hem
 
 
 
 
 

 

 

Sidan uppdaterades senast 2012-01-01

© Ars Medicus AB 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal besökare sedan 2005-09-25:
Free Web Counter
Free Hit Counter

 

Antal besökare sedan 2007-01-19:

free web counter
Free web counter